sentetik çim makinası, suni çim makinası, sentetik çim üretimi, suni çim fabrikası, çim halı fabrikası,

Küresel ısınma sebebiyle iklimlerin ani değişikliklerinden dolayı dolayı gerçek çim üretmek ve yaşatmak ve büyütmek çok zor bir hale gelmiştir. Küresel ısınma haricinde büyük bir durdurulamayan bir şekilde yükselen dünya nüfusuna eş değer oranda azalan yeşil alanlar, çok hızla tükenen su kaynakları, küresel ısınma, asit yağmurları gibi nedenlerden dolayı 20. yüzyılın ortalarında suni çim üretimine gereksinim ortaya çıkmıştır. Ve bu sebeple Dünya'nın en büyük suni çim markası olan refturf kurulmuştur.


İlk olarak; o günün mevcut koşullarında % 100 poliproplen veya %100 naylon elyaflar ile ince ince iplikler üretilmiştir. Bu iplikler ile dekoratif çim halı olarak isimlendirdiğimiz kısa havlı dekoratif amaçlı sentetik çimler üretilmiştir. Bu ürünlerin gördüğü talep üzerine suni çim üretimlerine hız verilmiş ve böylelikle rekabet ortamı oluşmuştur. Bununla beraber suni çim üreticileri daha farklı ürün arayışlarına girmişlerdir.


Sürekli yoğunlaşan talepler üzerine iplik üreticileri sahip oldukları teknolojileri ile çok büyük ölçeklerde hatalı ürünler ürettiler. Bunlar dokuma makinelerinde yaşanan statik elektriklenme ve renk abrajları sorunları gibi olumsuzluklardı. Bu sorunları bir nebze ortadan kaldırabilmek için farklı arayışlara girilmiştir. Hatalı iplikleri iki kere bükerek iplik hatalarını büyük ölçüde ortadan kaldırdı.


iplik, suni çim iplik, sentetik çim iplik, çim halı ipliği, iplikler, iplik görseli,

Yeni çözüm arayışları aranırken ilk öneri iğne aralıklarını biraz daha açmak oldu. Oldukça mantıklı olan bu hamle hemen uygulamaya alındı. Sonradan bu açıklıkları kapatabilmek için hav boyları yükseltildi. Bütün bu çalışmaların neticesinde 15 milimetre kumsuz suni çim, 15 milimetre az kumlu suni çim, 17 milimetre kumlu sentetik çim, 20 milimetre kumlu sentetik çim spor zeminleri elde edildi. Spor alanlarından gelen yoğun talep üzerine iplik deneyleri daha da geliştirilerek iplikler üretilmeye başlandı. Bütün bu gelişmeler ile birlikte 26 milimetre sentetik suni çim kumlu futbol halıları da ortaya çıkmış oldu.


Bütün dünyada bir hızla büyüyen sentetik spor zeminleri pazarı, üreticileri daha iyileri arama ve geliştirme yolunda inanılmaz yatırımlara ve Ar-Ge çalışmalarına zorladı ki dünya da sadece sektöre özel uluslar arası laboratuvarlar oluşturuldu.

suni çim, orjinal suni çim, kaliteli suni çim, en iyi suni çim, suni çim halı, ucuz suni çim,